2019-2020 jaarwisseling; de instellingen

22/12/19: Hieronder copie van de memo die we nog rondsturen voor het einde van het jaar:

December 2019: memo jaarwisseling

Beste huisartspraktijkhouders, praktijkmanagers en/of -ondersteuners

Het einde van het jaar 2019 komt alweer inzicht! Door middel van deze memo willen we graag drie zaken onder de aandacht brengen.

Als eerste veranderen met de jaarwisseling de tarieven van Zilveren Kruis. Zoals elk jaar zijn deze weer, via ons door de dienst clusterbeheer van Pharmapartners, ingevoerd *). Echter daarmee is het nog niet klaar; u moet uw eigen unieke tarieven ook nog invoeren, voor de meesten betreft dat: POHs, POHggz, praktijkmanager, service en bereikbaarheid. (Overigens een handeling die deels u allicht onlangs ook uitgevoerd hebt voor 2019 ihkv inflatiecorrectie 2019 Q1 en Q2.)

*) disclaimer: mocht u ontdekken dat er iets niet klopt, een foutje is zo gemaakt. Mail aan [email protected]. En/of check de website www.medzwolle.nl, nieuws.  

De door ons centraal ingevoerde tarieven kunnen overschreven worden met een eigen tarief, net als vorig jaar. Zo hebben wij schriftelijke info inwinning incl BTW getarifeerd, mocht je dat niet willen kan een ander tarief ingevoerd worden.

Even weer: hoe stel je tarieven op verschillende niveaus in:

De landelijke standaardtarieven worden centraal door PharmaPartners ingevoerd (level 7), u moet hierbij denken aan o.a. inschrijftarieven en consulten. Wat op een hogere level staat, wordt overruled door wat lager getal staat. Bijvoorbeeld wat op level 1 staat wordt alleen op de eigen praktijk gebruikt, ongeacht de verzekering. De situatie op Zwolle is, is dat er bij level 4 tarieven ingevoerd zijn op het clusterniveau bij Zilveren Kruis.

De voor u unieke tarieven die u lokaal in Medicom invoert kunt u het beste plaatsen onder de dominante zorgverzekeraar (level 3). Ga hiervoor naar menu, zie illustratie: kies uw dominante zorgverzekeraar, filter bv: “3311”). En maak (evt een nieuw) prestatiecontract aan met looptijd 2020-eind 2021. En voeg daar eigen tarieven toe bij gekozen prestaties. Zie ook hier op: www.medzwolle.nl

Ten tweede willen we via deze weg een oproep doen aan alle huisartsen; wie vindt het leuk om mee te denken en input te geven? We zijn namelijk op zoek naar iemand die onze expertgroep aanvult! Kennis van Medicom of ICT is geen vereiste, maar wel dat je het interessant en leuk vindt om erover mee te denken. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel een van de leden voor meer informatie.

Als laatste willen we jullie graag zo soepel mogelijk met Medicom en Windows laten werken in 2020. Om soepeler te werken is het super handig sneltoetsen te gebruiken. Dus; voor iedereen een kort lijstje gemaakt van handige sneltoetsen (zie de bijlage)! Veel plezier en succes hiermee!!

En verspreidt hem onder je personeel.

Rest ons verder niets dan iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 te wensen!

Medicom expertgroep.

[email protected]

Jacqueline Slomp, praktijkmanager Lemelerveld

Maren Valkering praktijkmanager Holtenzorg, Zwolle

Iris van Gijtenbeek, praktijkmanager `t Veen, Hattem

Marian van Dijk, praktijkmanager Genemuiden

Mede namens bestuur MedZwolle