ANW en Medicom werkplek

Welke 2 instellingen moet je aanpassen om op de HAP (door collega’s op de post, regieartsen en jijzelf) medicomdossiers volledig inzichtelijk te hebben

1.groene knop-instelling (advies St MedZwolle: JA instellen) Elke ION-arts heeft de keuze: groene knop-waarneming aanzetten, of uitzetten. Deze staat standaard uit.

onder menu / praktijk beheer / onderhoud praktijkgegevens /  onderhoud praktijkartsen / voer je eigen 2-letter arts code in / vinkje groene knop toegestaan

Wanneer u deze aanzet, zijn al uw patiënten dossiers voor alle clustergenoten leesbaar en aanvulbaar. Een praktijkmedewerker van een verre praktijk op het cluster kan dan het dossier ook openen. Voordat het dossier geopend wordt dient hij/zij in tekst te verklaren waarom er op dat moment een behandelrelatie met de patiënt is. Wettelijk gezien mag anderszins het dossier ook niet geopend worden. De ION-huisarts krijgt in het groeneknopverslag een melding van raadpleging met de verklaring die door de waarnemer is opgegeven.

2. voor jezelf op de post: moet je jezelf als ‘medewerker’ (in de dagpraktijk) toestaan om ‘extern te werken’, dwz op een andere locatie dan op je praktijk of op je thuiswerkplek.

onder menu / praktijkbeheer / onderhoud medewerkergegevens, kies jezelf, of collega, Vervolgens rechtermuis knop, wijzigen. kies login gegevens. Wijzig: ‘mag inloggen vanaf andere praktijk’ van blanco of Nee naar Ja.

Tot slot: de logging. In de dagpraktijk kun je het ‘groene knop verslag’ uitdraaien om te controleren wie er bij het dossier is geweest. Daar vind je ook de andere loggingsverslagen zoals allicht bekend en regelmatig dient te worden beoordeeld.

zie: menu / communicatie en waarneming / afdrukken waarnemingsverslagen. Deze komen vervolgens in de printmanager in beeld: menu / praktijkbeheer / printmanager

Ook voor de dagpraktijk kan deze instelling handig zijn: bij patienten uit de verre praktijk die met verwondingen of andere problemen komen, kan doorgeschreven worden in het dossier. De assistente scheelt dat behoorlijk wat extra werk en tijd. Van deze mogelijkheid zijn ze zich vaak niet bewust, geef het nog eens door aan de praktijkmanager of assistente! (zie hier voor nog meer uitleg)