foto’s opnemen in documentbeheer

Naar aanleiding van de WDH verdachte huidafwijkingen mrt’19 kwam het verzoek om duidelijke instructies om foto’s toe te voegen aan het Medicom-dossier.

Er komt steeds meer fotomateriaal binnen, informatie die je moet bewaren. Foto’s via de assistentenmail, via thuisbezoeken door diverse disciplines in de praktijk, via OZO zoals bij chronische wonden die de thuiszorg fotografeert. En ook bij teledermatologie dien je je materiaal te archiveren. Het is vrij eenvoudig om foto’s op te nemen in het documentbeheer (F11) in het patientendossier van Medicom. Met de archivering komen de foto’s direct beschikbaar voor elke praktijkmedewerker en is bovendien voldaan aan een goede dossiervoering.

Je zou dit kunnen delegeren aan je assistente, maar je kunt het ook zelf eenvoudig doen. Er zijn meer wegen naar Rome, maar zoals hier beschreven is een mogelijkheid.

Download de foto in een mapje, bijvoorbeeld, maak aan een mapje: ’tijdelijke map’, of ‘kan weg’-map op het bureaublad.

Of koppel je telefoon-camera bedraad aan je PC, en sta toe dat de telefoon door de PC benaderd mag worden. En zoek de juiste directory, vaak DCIM.

(Let op; wel downloaden van bv de internetapplicatie OZO-verbindzorg, want met “copieren”, control-C, kan de resolutie flink afnemen!).

ga in de patient naar F11 (documentbeheer), klik op icoontje nieuw document (pijltje dropdown)

Kies ‘importeer document’, ga naar de juiste directory (mapje), bv op bureaublad, in ’tijdelijke map’ of ‘kan weg’ map. selecteer betreffende bestand, of bestanden (shift + muisklikken) en kies importeren. Daarna kom je op een scherm dat erg lijkt op postverwerking en zet bij vakje journaalregel een treffende omschrijving, deze komt in F12 (journaal). Koppel aan episode en kies ALT-V voor Verwerken.

WIS tot slot de inhoud van het mapje tijdelijk/ kan weg.

klaar is kees. Je vindt de foto terug in F11.

Een veel uitgebreidere instructie vind je op het klantenportaal onder de zoekterm “centrale inbox”, voor als deze link niet werkt.