jaarwisseling 2022-23

Centraal zijn inmiddels de verrichtingen-tarieven aangemaakt die per 1/1/23 ingaan. (19/1: incl 31400 toekomstbestendige huisartsgeneeskunde).

Disclaimer: mogelijk zitten er kleine foutjes in, maar ik kon ze steekproefgewijs niet vinden. Maar samen zien we meer.

Denk eraan te controleren of de juiste inschrijf-tarieven mbt poh s/ggz, manager, service, toekomstbestendige huisartsenzorg etc vanaf Q1’23 goed zijn ingevoerd. Zilverenkruis houdt tweejarige contractperiode aan, maar de jaarlijkse bevraging van alle praktijken eind jaar is hiermee niet over: alleen dan krijg je de inflatie-gecorrigeerde, en dus hogere, tarieven.

Dit stond overigens in de nieuwsbrief van 9 november 22; bij navraag collegae hebben velen hier overheen gelezen, ik in ieder geval. Nieuwsbrief 9/11/22 ZilverenKruis zie hier.

De ‘uitvragen’ en het ‘contracten’ vind je in VECOZO / mijndiensten / zorginkoopportaal / gebruikmakenvan zorginkoopportaal / contracteren / contracten. En daar de evt nog niet afgehandelde zaken regelen.. Vergeet ook niet de toestemming van de verre verzekeraars.. (je hebt daar oa bij nodig actuele praktijkgrootte, aantallen DM2, CVRM totaal, Astma, prediabeten, aantal =>75jr, pohs en pohggz uren.)

De nieuwe inschrijf-tarieven moet je vervolgens in Medicom overnemen met correcte looptijden, dwz de oude tarieven niet overschrijven maar afsluiten per 31/12/22 en nieuwe aanmaken met looptijd 1/1/23-31/12/23.

In Medicom vind je je praktijkinstellingen inschrijf-tarieven terug onder (nieuwe menustructuur): menu / declaratieverwerking / onderhoud contractenmettarieven/ tarieven op zorgverzekeraarniveau/ trechter op 3311 /dubbelklik, contracten. Zorg dat de looptijden kloppen, maak voor de nieuwe looptijden voor dezelfde vektiscode een nieuwe regel aan.

Het zou kunnen dat ZK ook de op het cluster de hierboven als eerst genoemde nieuwe verrichting-tarieven niet uitbetaald, maar de éérder afgesproken tarieven – als je deze complexe handeling niet volledig afrondt..

Algemeen advies is overigens pas op z’n vroegst eind januari’23 te declareren.