LSP, uzi-pas (niet) op naam en certificaten (nov’19)

abonneeorganisatie vs abonneezorgverlener

Een Uzi-pas niet op naam kan alleen verleend worden (na 1/11/18) op een zogenaamde abonnee-organisatie. Als u een abonnee organisatie bent hoeft u niet verder te lezen.

Sommige praktijkhouders hebben echter een certificaat dat aan abonnee-zorgverlener is gekoppeld.

Het probleem is dus dat de pas niet op naam aan een organisatie gekoppeld moet zijn, en niet aan een hulpverlener gekoppeld kan worden.

Als u een abonnee organisatie certificaat heeft (dus een aansluiting; ook wel URA genoemd) zult u niet tegen blokkades oplopen bij het aanvragen van een pas niet op naam. In het ongelukkige geval dat in het verleden al uw medewerkers gekoppeld hebt aan uw abonnement als abonneezorgverlener zal het niet lukken een nieuwe pas niet op naam aan te vragen..

U moet dan een nieuw certificaat aanvragen (URA), type abonneeorganisatie. Mogelijk moet u een nieuwe eigen pas (€255) en een pas niet op naam (€255) aanvragen. De laatste van deze 3 wordt sowieso niet vergoed. De eerste 2 is onduidelijk of dit vanuit de derden geldstroom betaald wordt, de voorwaarden zijn mij daarvan op dit moment niet duidelijk. Wrs is de URA kostenloos, en de eigen pas alleen wanneer die verloopt (1 pas per 3 jr)

Evt. praktische oplossing is dat u de inlog van de stagiair medewerker in Medicom koppelt aan een uzi pas van een medewerker die de stagiair begeleid.

De nieuwe URA moet ingeregeld worden door Pharmaparnters. Daarmee moet u dus afstemmen. Zij sturen u desgewenst een stappenplan en checklist. Onder andere de inschrijvingen op naam en Opt-in is hieraan gekoppeld. (jrberg)